Lärare

Våra lärare

Här arbetar ett 30-tal lärare, många aktiva som musiker, kompositörer och producenter och alla kunniga och engagerade med djupa specialkunskaper.

Katarina Andersson

är legitimerad lärare i samhällskunskap, historia och religionskunskap.  Har studerat vid Karlstads universitet men också vid Göteborgs universitet. Har även läst statsvetenskap vid IEP de Bordeaux samt franska i Paris. Har intresse för internationella frågor vilket resulterat i allt från FN- och EU-rollspel till stipendiekurser och skolutbyten med t.ex. Japan, Vitryssland, Ryssland, Estland och Frankrike.

Martin Bagge

är legitimerad musiklärare och undervisar i kör, ensemble och arrangering och komposition. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och välkänd sångare, musiker, kompositör och arrangör utanför skolan, med många internationella turnéer bakom sig. Har givit ut ett 20-tal CD-skivor, och valdes in i Svenska Visakademien 2001, där han också varit ordförande. Martin har bl.a. fått Sten A Olssons kulturpris, Svenska Vispriset och nyligen blivit utsedd till hedersdoktor vid Göteborgs universitet.

Fredrik Bergman

är legitimerad musiklärare och undervisar i el- och kontrabas, både klassiskt och pop/rock/jazz, samt i musikproduktion och ensemble.

Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet. Han är också en flitigt anlitad musiker i såväl frilansvärlden som på Göteborgsoperan, Göteborgs symfoniker, TV, radio mm...

David Bäck

är legitimerad musiklärare och undervisar piano och ensemble. Utbildad improvisationspedagog och på individuella musikerprogrammet på musikhögskolan i Göteborg. Har arbetat med musik för SIDA i Afrika och Mellanöstern och turnerat i Europa med olika jazz-, världsmusik- och popgrupper.

Planeta pristagare i Göteborg.

Driver jazz- och världsmusikklubbar sedan långtid i Göteborg.

Christina Dacking

Även kallad för Titti. Är legitimerad bildlärare och undervisar i Bild och Form och i Estetisk kommunikation. Hon är bland annat utbildad på HDK-Högskolan för design och konsthantverk på Göteborgs Universitet. Tidigare har hon haft konstnärliga uppdrag av Göteborgs kulturförvaltning för barn och ungdomar som lett till utställningar på bland annat Göteborg konstmuseum. Christina har även en Speciallärarexamen.

Tove Darelid

är legitimerad musiklärare och undervisar i piano (pop, rock, jazz), el-ensemble, brassensemble och musik för språkintroduktionsprogrammet. Utbildad på musikhögskolan i Malmö och arbetar även som ackompanjatör i flera körer, spelar synt/trumpet/allt möjligt i diverse popband, samt håller föreläsningar om jämställdhet och musik.

Susanne Ence

är legitimerad musiklärare och undervisar i sång och sångensemble. Hon innehar en masters i musik- och sångpedagogik från Malmö musikhögskola samt en Honours degree i Voice, performance från Adelaide University.

Susanne är en sångerska och pedagog med brett register.  Hon har många uppdrag som solist och körsångerska, är medlem i Göteborgs kammarkör sedan flera år. 

Joakim Fritzner

är legitimerad musiklärare och undervisar i musikteori, arrangering och komposition samt elgitarr. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och är aktiv musiker och producent utanför skolarbetet. Har som frilansmusiker spelat med många av Sveriges största artister. Har även gett ut två skivor i eget namn.

Nikolaus Giotas

är legitimerad lärare i idrott och historia. Han arbetar också som programsamordnare.

Marie Hamlin

är legitimerad musiklärare och specialpadagog.

Kent Helgesen

är legitimerad musiklärare och undervisar i slagverk och ensemble.

Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet, först på musikerlinjen med klassisk inriktning och har sedan läst till pedagogexamen i slagverk och ensemble med afroamerikansk inriktning.

Arbetat under många år som frilansmusiker och ackompanjerat många av Sveriges stora artister och varit en mycket anlitad trumslagare i SVTs underhållningsprogram. På senare år spelar han mycket Salsa, Blues och Soulmusik.

Jakob Henriques

är legitimerad musiklärare och undervisar i klassisk gitarr, ensemble samt bruksspel och ackompanjemang. Utbildad på musikhögskolan i Stockholm där han också har en diplomutbildning. Jakob är också en väldigt meriterad musiker med hela världen som arbetsfält och har medverkat på en mängd skivor och konserter. Han arbetar också på musikhögskolan i Örebro där han undervisar i klassisk gitarr.

Niklas Johansson

är legitimerad lärare i engelska och svenska.

Urban Johansson

är legitimerad lärare i både musik och matematik. Han undervisar i saxofon och matematik och är utbildad på Musikhögskolan Ingesund, vid Göteborgs universitet och på Chalmers.

Urban är aktiv som saxofonist och spelar med bl.a. Göteborgsoperan och Göteborgs Symfoniker.

Tommy Kotter

är examinerad piano- och improvisationspedagog och undervisar i piano, improvisation och ensemble. Utbildad på Musikhögskolan Ingesund. Tommy är en av Sveriges kanske mest namnkunniga jazzmusiker med hela världen som arbetsplats. Han har givit ut ett flertal egna skivor och medverkar på otaliga andra.

Brita Lindgren

är legitimerad musiklärare och undervisar i kör och estetisk kommunikation och är producent för Göteborgs Lucia. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och har varit aktiv som både sång-, kör- och dramapedagog i olika sammanhang och som sångare, musiker och scenkonstnär. Arbetar nu med bl.a. Sångensemblen Amanda och Musikteaterensemblen Slabang.

Adrian Magnusson

är legitimerad musiklärare och undervisar i elbas, ensemble och musikproduktion. Utbildad på Högskolan för scen och musik i Göteborg, och sysslar utöver läraryrket med att frilansa och att spela bas i olika grupper inom allt från rock och pop till jazz och lite folkmusik.

Björn Månsson

är legitimerad musiklärare och undervisar i piano, ensembleledning och gehörs- och musiklära. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och diplomstudier för bl.a. Stella Tjajkovski och i Paris för Vlado Perlemuter. Björn är aktiv som pianist och har givit konserter runt om i Europa. Arbetade också länge vid Ingesunds Musikhögskola.

Tommy Olsson

är legitimerad musiklärare och undervisar i elgitarr och ensemble. Han är utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och på Berklee College of Music och var själv elev på musiklinjen på Hvitfeldtska 1977-79. Han har verkat som musiker/kompositör i många sammanhang genom åren. Släppte 2012 plattan ”centrifigur” med egna kompositioner och som fick fina recensioner.

Peter Schöning

är legitimerad musiklärare och undervisar i cello, kammarmusik och orkesterspel. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet där han studerade för Robert och Maja Vogl och därefter för Janos Starker i Kanada.

Som professionell cellist har Peter gjort 16 skivinspelningar varav flera med sin pianotrio och en stor mängd tv/radio-program i diverse genrer och har arbetat i många av Nordens orkestrar. Han reser runt hela världen och undervisar, dirigerar och spelar. Många av sveriges nya cellister har studerat för Peter och 2017 erhöll han ESTA-Sveriges pedagogpris

Eva Strandklint

är legitimerad musiklärare och undervisar i gehörs- och musiklära samt bruksspel och ackompanjemang. Utbildad på Malmö musikhögskola samt har en Master of Music med examen efter studier i Chicago. Har tidigare undervisat på Sundsgårdens folkhögskola samt Ingesunds musikhögskola. Spelar fiol i en symfoniorkester på fritiden.

Anna Svensdotter

är legitimerad musiklärare och undervisar i flöjt, ensemble, och kulturhistoria. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet.

Hon frilansar också som flöjtist och spelar i flera olika ensembler med fokus på nutida musik och improvisation. Många tonsättare komponerar direkt för Anna eller hennes ensembler och hon turnerar både i Sverige och utomlands.Ibland är hon gästlärare på andra skolor, eller håller workshops och kurser för flöjtister från de allra yngsta till de mest avancerade.

Foto: Kristin Lidell

Kristoffer Wallin

är legitimerad musiklärare och undervisar i musikproduktion, el- och kontrabas samt ensemble. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet.

Vid sidan om läraryrket är Kristoffer aktiv musiker, kompositör och producent.

Han jobbar professionellt med akustisk och elektronisk musik spelar spelar bas med olika band, orkestrar och körer. Som kompositör har hans musik en stor lyssnarskara.

Kristoffer komponerar även musik till samarbeten med andra konstnärer, för kortare filmer samt reklam.

Lars Willfors

är legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska (examen 2010) och undervisar på Musikprogrammet sedan 2015. I sin masteruppsats i litteraturvetenskap (Göteborgs universitet, 2015), som delvis skrevs vid University of Washington i Seattle på stipendium från Sten A. Olssons stiftelse, undersökte han sambandet mellan lyriken inom musikstilen black metal och den gotiska litterära traditionen. På fritiden driver Lars podcasten Vargtimmen om skräck som fiktion och underhållning.

Max Wulfson

är legitimerad musiklärare och undervisar i violin. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet, Det Jyske Mysikkonsevatoriet och Eastman School of Music i USA. Han är även anställd på GöteborgsOperan där han sitter i 1:a fiol stämman och har arbetat med ett flertal stora orkestrar, både som stämledare och konsertmästare, spelar i Wulfson Quartet och i klezmerbandet Zimmes. Max medverkar också på många av sveriges mest namnkunniga popartisters skivor där han både spelar och arrangerar.

Magdalena Walter Angerbjörn

är legitimerad musiklärare och undervisar i sång. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och på Guildhall Music and Drama school i London. Frilansar som sångerska i olika sammanhang och är en ofta anlitad solist i olika körverk.

Pia Yngwe

är legitimerad musiklärare och undervisar i piano och ensemble. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och Musikhögskolan Ingesund. Har själv varit elev på skolan och har härliga musikaliska minnen från den tiden. Har arbetat som repetitör vid musikhögskolan, operan och värmlandsoperan. Konserterar idag mestadels med sångare och brinner för romanskonstens överlevnad!

Pär Öjerot

är legitimerad musiklärare och undervisar i elgitarr och ensemble med inrikting på pop/rock/jazz/folkmusik. Utbildad på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och är en flitigt anlitad frilansmusiker och producent. Driver egen studio och spelar med några av Sveriges främsta artister.